Vášeň pro grilování

  • 50 let

    zkušeností

  • 30 000

    spokojených klientů

  • 110 zemí

    si pochutnává na pokrmech z našich grilů

Návod k použití

Zaprvé je nutné odebrat rošty. Pro optimální výkon a aroma je vhodné používat originální uhlí Josper, které pochází z trvdého dřeva (quebracho nebo marabú) a obsahuje velké kusy. Umístit uhlí pyramidovým způsobem do středu grilu a zanechat 15 cm volného místa v zadní části grilu.

Doporučené množství uhlí pro jednotlivé modely je následující:

  • HJX 25 – 8kg
  • HJX45 – 10kg
  • HJX50 – 12kg
  • HJX38 – 5kg

Oba regulátory přístupu vzduchu (na hoře i dole) musí být otevřeny. Horní regulátor v pozici čislo 5, dolní maximálně otevřen.

Do tří míst roštu rovnoměrně rozložit originální zapalovače – kapsle na bázy pevného alkoholu Josper Lumix. Jeden do středu a ostatní dva do stran. Nikdy nepoužívat hořlavé tekutivy. Jsou velmi nebezpečné!

Zavřít dveře grilu a nechat uhlí rozhořet a stabilzovat se. Po 30-40 minutách by uhlí mělo být stabilizováno a bez plamenů. V tomto momentě by se mělo uhlí rovnoměrně rozložit uvnitř celého grilu. Dále je nutné zavřít dolní přívod vzduchu vyčkat 10 minut a částečně přizavřít horní přívod vzduchu umístěním regulátora na číslo 2 nebo 3.

V tento moment je Josper připravený ke službě. Je vhodné pracovat se dvěma rošty, protože máme dvě úrovně teplot a dvakrát větší plochu na grilování.

Zavřít oba přístupy vzduchu. Jakmile není přisun vzduchu. Uhlí se přestává rozhořívat.

Čištění provádíme vždy ráno, když gril není horký. Velmi důležit je očistit rámy, aby se gril mohl bez problémů zavírat. Grily musí být pravidelně kartáčovány.

Popel – čistit a vyndavat popel každě 3 až 4 dny. Vyndat grily a i dolní litinový rošt, aby popel propadl do poleníku. Nakonec vyčistit odkapávač tuku a horní inox.

Zachtávač jisker opatrně vyklepat umělým kladívkem, nikdy nečistit pomocí tekutin. Klobouček – přerušovač tahu čistit každě ráno pomocí vody.

Velmi důležité je přečíst si manuál a seznámit se s popisem výrobku. Uživatel je vždy zodpovědný za správné používání Josperu, za správné čištění a kontrolu systému ventilace i za pravidelné čištění zachytávače jisker, kloboučku i ostatních částí, kde se může hromadit tuk. Systém odvodu spalin musí být čištěn a kontrolován dle zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů.

Pro konkrétní případ instalace nás prosím kontaktujte na tel: 774 720 827. Jsme odborně proškoleni techniky z Josperu a rádi vám osobně poradíme a pomůžeme.

Základní požadavky

Zachytávač jisker, který zaručí, že se zbytky jisker nedostanou do ventilačního zařízení.

Klobouček – přerušovač tahu, který sníží teplotu vycházející ze zachytávače jisker a umožní, aby spaliny vstoupily do ventilace adekvátním způsobem, bez jakýchkoliv turbulencí. Klobouček navíc umocní bezpečnost zachytávače.

Průměr otvoru do ventilace by měl být minimálně 30 cm. Síla extrakce se odvíjí od modelu. Model HJX25 vyžaduje sílu 2800 m/h, model HJX45 vyžaduje sílu 3200 m/h a model HJX50 vyžaduje sílu 3500 m/h

Při jiném druhu instalace je nezbytně se se řídit pokyny zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů.

Josper

NEJODOLNĚJŠÍ MATERIÁLY

Grily Josper jsou vyráběny z těch nejodolnějších materiálů. Právě i proto se Josper stal srdcem mnoha světových kuchyní.​​​​​​​

Máte zájem o Josper produkt? Kontaktujte nás