Kapacita 48 kuřat za hodinu
Technika „ROTISSEIES“ se pro grilování používá již od středověku. Při tomto způsobu rožnění není mezi masem a zdrojem tepla (tedy ohněm či žárem) žádná překážka v podobě pánve, plechu či jiného kuchařského náčiní. Konečný efekt pro grilované suroviny je pak mnohem intenzivnější chuť, a navíc má maso krásnou zlato-hnědou barvu.
Josper ASADOR má šest vyjímatelných rožnícími tyčí, které se otáčí nejen jako celek, ale každá z nich pak ještě samostatně kolem své vlastní osy. Toto otáčení kolem vlastní osy zaručuje, že grilovaná surovina zůstává po celou dobu rožnění zahlcena vytékající vlastní šťávou. Výsledným efektem je pak výjimečná křehkost, šťavnatost a plné kouřové aroma, které do sebe natáhne právě rozpuštěný tuk a vytékající šťáva z masa.
Používáním různých druhů dřevěného uhlí a voňavého dřeva můžete vykouzlit opravdu rozmanité chutě.
Josper ASJ je ideální nejen na grilování kuřat a kachen, ale i všech větších kusů masa. Pro masa které nechceme napichovat na rožnící tyč, můžete využít bezpočet Josper příslušenství, například různé grilovací košíky a klece, které se pak otáčejí stejně jako rožnící tyče.
Rotisseries grily jsou vybaveny posuvnými vaničkami (1/1 GN) které zachycují šťávu z grilovaných surovin nebo v nich můžeme během grilování připravovat třeba přílohy (pečené brambory, zelenina, a mnohé další).
Každý z grilů má také zásuvky s regulovanou teplotou pro udržování již připravených surovin v ideálním tepelném stavu.
Horní posuvná gilotinová dvířka umožňují interakci kuchaře s připravovanými pokrmy, ale zároveň udržují požadovanou teplotu uvnitř grilu.
Jako každý Josper gril májí i modely ASJ vlastní vyjímatelnou nádobu na popel z dřevěného uhlí, což velmi usnadňuje čištění a údržbu.
Dřevěné uhlí se vkládá do speciální nádoby k tomu určené. Její patentovaný design s pomocí důmyslného systému vzduchových komor, pak zaručuje, že se teplo koncentruje pouze směrem nahoru k rožněným surovinám.
Tento efekt ocení zejména kuchaři, kteří mohou grilovat po celou směnu, aniž by teplo sálalo po celém prostoru kuchyně. Tím se také urychluje příprava jídel a samozřejmě se zvyšuje pracovní komfort a bezpečnost.
U JOSPER grilů je standardem, že vše je navrženo tak, aby materiály vydržely celodenně vysoké teploty.
Výhody grilu Josper ROTISSERIE v bodech:
Kapacita: 48 kuřat za hodinu
Celkové rozměry (š x h x v): 1682 x 880 (1055) x 1895
Grilovací plocha: 6x rožnící tyč (otáčí se na bubnovém rotoru i kolem své osy)
Doba rozpálení přibližně 35 minut Teplota grilování 200 až 280 °C
Denní spotřeba dřevěného uhlí v průměru 25 až 30 kg