Josper HJX-PRO-Mini

Kapacita 40 jídel za hodinu

Produkt

Josper HJX-PRO-Mini

Minipec na dřevěné uhlí Josper HJX-PRO, minipec Josper, doporučená pro přibližně 40 strávníků, doba zapálení je ± 25 minut, denní spotřeba dřevěného uhlí 6 při 8 kg, autonomie na jedno nabití 7 hodin. Produkce za hodinu cca 25 kg a teplota pálení 250 až 350 °C.

Detaily

HJX-PRO Mini
Trouba: 710 x 805 x 560 mm
Gril: 340 x 560 mm

Technický list

  • Rychlost

    O 35% rychlejší příprava pokrmů

  • Úspora

    40 % úspora spotřeby uhlí oproti otevřeným grilům

  • Odolnost

    Při každodenním provozu životnost až 30 let

Galerie

Více informací

Uzavíratelné grily s dvířky HJX-PRO mají bezesporu mnoho výhod. Jsou úspornější a mají tak oproti jakémukoliv otevřenému grilu násobně menší spotřebu dřevěného uhlí. Jsou přímo uzpůsobené po instalace do vnitřních kuchyní. Již v základním provedení obsahují bezpečnostní prvky pro umístění grilů pod digestoř napojenou do VZT.

Obecně pece Josper fungují na principu přípravy surovin při vysokých teplotách. Například maso se ihned po vložení do grilu okamžitě zatáhne ze všech stran, a nevytéká z něj šťáva. Rozpuštěný tuk uvnitř masa má pak tendenci si do sebe natáhnout voňavý kouř z dřevěného uhlí, který uvnitř grilu cirkuluje.

Všechny suroviny se pak v pecích Josper připravují mnohem kratší dobu, čímž si zachovají svou přirozenou strukturu. Kombinace grilu a trouby v jednom zařízení nám pak umožňuje nejen grilovat, ale také péct a vařit (například ve speciálním nádobí Josper). Můžeme tak připravovat nejen maso, ryby a mořské plody, ale také omáčky, kaše, pyré, a všechny možné druhy zeleniny, brambor, rýže a dalších příloh.

Pro modelovou řadu grilů HJX-PRO společnost Josper používá speciální ocelové slitiny a další patentované technologie, díky kterým je možné celodenně připravovat jídla při teplotě 300-350 stupňů Celsia. Výsledkem je nejen rychlá příprava pokrmů při zachování přirozené struktury surovin, ale zejména výjimečná šťavnatost, nezaměnitelné chuť a exklusivní aroma veškerých jídel. To jsou atributy, které umožní odlišit se od konkurence nejen v rychlosti přípravy.

Inovativní design grilu byl navržen i s cílem úspory uhlí až o 40 %. Díky možnosti korigovat přívod vzduchu v pěti stupních, je snadné reagovat na situaci v restauraci tím, že můžeme hoření uhlí utlumit a posléze opět nechat rozhořet. Pro kuchaře je také výhodou, že konstrukce velmi dobře izoluje teplo a do svého okolí tudíž nepouští příliš vysoké teploty. Navíc se jedná o nadstandardně bezpečný prostředek.

Zákazníci Josperu oceňují až o 35 % rychlejší přípravu pokrmů, oproti používaní tradičního otevřeného grilu.

Dokonce i po hygienické stránce nabízí Josper významné výhody. Při používání originálního uhlí Josper pocházejícího z Argentiny a Kuby, které má výjimečnou výhřevnost, je velmi malý odpad popelu a minimální jiskrnost. Popel se navíc ukládá do zásobníku, který je umístěn v samostatné uzavřené spodní části grilu a jeho vyčistění je časově nenáročné.

Josper Grill lze využít v přípravě tradiční kuchyně na přípravu všech druhů masných pokrmů (kuřecí, hovězí, zvěřina, hamburgery…), Použitím grilu a originálního nádobí speciálně navrženého od Josperu lze také připravovat sofistikované pokrmy ideální pro restaurace alá carte, např.: vejce, rýže, zeleninu, veškeré přílohy, mořské plody, ryby, houby ale i dezerty.

Důkazem kvality je, že Josper používají i nejlepší šéfkuchaři světa, např.: Rene Redzepi, Ferrán Adria, Gordon Ramsey, Alex Attala, Martin Berasategui, Joel Robouchon apod. Životnost Josperu je podle zkušeností našich zákazníků přes 30 let při správném používání.