Základní rozdělení naleznete dole
Josper grily HJX a HJA jsou vyráběny ve 4 základních velikostech, u nichž můžete volit několik variant provedení. Pro lepší pochopení vám o rozdělení něco napíšeme.
Základní rozdělení grilů je dle kapacity přípravy jídel za hodinu a velikosti jednotlivých modelů.
Mini
S80
M120
L175
U modelů Small, Medium a Large pak můžete volit různá provedení grilů.
Grily bez podstavce – Určené k umístění na stávající pracovní desku nebo stůl.
Grily s vlastním podstavcem – Zaručují, že gril je v ideální výšce pro práci obsluhy.
Podstavec můžete volit s otevřeným prostorem nebo uzavřeným šuplíkem. Tyto úložné prostory slouží například pro uskladnění dřevěného uhlí nebo nádobí a příslušenství ke grilu. U podstavce můžete zvolit variantu s nožičkami nebo kolečky. Kolečka mají vlastní brzdu, která umožní snadnou manipulaci s grilem, například při úklidu v kuchyni nebo převezení grilu v sezóně z kuchyně na zahrádku.
Horní otevřená GN nástavba – určená k temperování připravovaných surovin a následně i hotových pokrmů. Lze využívat i pro nahřívání talířů, nádobí apod.
Horní uzavíratelný GN Box – je možné ho využívat pro temperaci surovin před vložením do grilu, k odpočinku například masa po vyjmutí z grilu, k uchování již připravených pokrmů v ideální teplotě pro pozdější výdej.
Tento prostor lépe udržuje teplotu než otevřená GN nástavba, proto ho lze za jistých podmínek také využít pro přípravu pokrmů podobným způsobem jako v holdomatu, tedy pro nízkoteplotní pečení a dušní.
Standardní řada grilů HJX-PRO
Prémiová řada grilů HJA-PLUS
Písmeno T v názvu znamená table, tedy gril s vlastním podstavcem.
Písmeno D jako drawer, uzavíratelný šuplík (například na nádobí nebo uhlí).
Písmeno W značí warmer, tedy horní temperovací GN nástavba.
Písmena HC znamenají hot cabinet, horní uzavíratelný temperovací GN box.